Aquesta traducció no reflecteix els canvis fets des de 2017-03-31 a l' original anglès.

Podeu donar un cop d'ull a aquests canvis. Vegeu la Guia de traducció per informar-vos sobre la coordinació i publicació de les traduccions d'aquest article.
Contacteu amb l'Equip de traducció per col·laborar en la traducció al català del web de GNU.

Ajudar al Projecte GNU i al Moviment del Programari Lliure


Per a preguntes generals sobre el projecte GNU, envieu un missatge de correu electrònic a l'adreça <[email protected]>. Si teniu suggeriments o qüestions relatives a la pàgina web, l'adreça és <[email protected]>.

Ajudeu a desenvolupar el sistema operatiu GNU

Si voleu treballar voluntàriament en el programari GNU, vegeu com fer-se voluntari.

Si comenceu a treballar en un nou paquet que heu trobat en aquestes llistes, feu-ho saber si us plau als coordinadors de voluntaris de GNU <[email protected]>. Volem estar al corrent de en quines tasques s'està treballant.

Quan escriviu programari per GNU, seguiu si us plau els Estàndards de codi GNU i llegiu la Informació per als mantenidors de programari GNU.

De vegades ens ofereixen programes que realitzen de manera substancial la mateixa tasca que un paquet ja existent de GNU. Tot i que apreciem totes les ofertes, voldríem invitar els programadors a invertir el seu temps en escriure programes lliures per realitzar noves feines i no tasques ja resoltes. Per tant, abans de començar a escriure un nou programa, comproveu que al Directori de Programari Lliure no n'hi hagi ja un que faci la mateixa feina.

Oferim alguns recursos per ajudar als desenvolupadors de programari GNU.

Si voleu col·laborar en el desenvolupament de programari GNU, els coordinadors de voluntaris de GNU <[email protected]> us poden assessorar. Els coordinadors us posaran en contacte amb altres persones interessades o que ja estan treballant en projectes similars. Quan hagueu escollit una tasca de les nostres llistes, feu-los saber que esteu interessats en treballar-hi.

Voluntariat i donacions a la Free Software Foundation

La Free Software Foundation és el principal patrocinador del sistema operatiu GNU. La FSF també ajuda a difondre les qüestions ètiques i polítiques implicades en la llibertat del programari.

Com GNU, la FSF també rep molta de la seva força del voluntariat. És un lloc magnífic per fer-se voluntari i una gran comunitat a la que unir-se, especialment si no teniu els coneixements tècnics necessaris per contribuir directament al desenvolupament de programari lliure. Reviseu per començar la pàgina de voluntariat de la FSF o la pàgina principal per saber més sobre l'organització.

Doneu suport financer a la FSF i al Projecte GNU esdevenintmembre associat de la FSF, efectuant donacions a la FSF, comprant manuals, samarretes, adhesius i regals de la FSF, o venent programari lliure i cedint part dels ingressos a la FSF o a una altra organització de programari lliure. Finançant el desenvolupament, podeu fer avançar el món del programari lliure.

Difongueu el Projecte GNU i el Moviment del Programari Lliure

Doneu suport a l'ús i desenvolupament de GNU

Aquesta llista s'ha ordenat col·locant les tasques més urgents al principi. Noteu que moltes de les tasques contenen enllaços a llistes més extenses.